NEN 3140

NEN 3140

Elektrotechnische installaties en elektrische apparaten en risico’s

Elk bedrijf werkt met elektrische installaties. Om machines te laten draaien, handgereedschap te laten werken, producten te maken, werkplekken te verwarmen en te verlichten. Ook elektrische apparaten als gereedschap zijn overal aanwezig. Elektriciteit is noodzakelijk en soms gevaarlijk. Je ziet het niet, maar ongemerkt kunnen kabels of apparatuur overbelast raken. Door kortsluiting kunnen medewerkers gewond raken en kan er brand ontstaan.

NEN 3140 inspectie

Door deze risico’s is uw bedrijf verplicht de installatie en de apparaten periodiek laten keuren. Omdat uw medewerkers in een veilige omgeving moeten werken en uw bedrijf aan de Arbowetgeving moet voldoen. Ook staan er in de meeste brandpolissen voorwaarden die u verplichten uw installatie en apparaten regelmatig te onderhouden en te laten keuren. Hierbij noemen verzekeraars dan NEN 3140 en/of NEN1010. Zonder periodieke keuring kunnen verzekeraars na een voorval niet overgaan tot uitkeren.

NEN 3140

prijs op aanvraag

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op voor een vrijblijvende offerte.

  Brand en niet voldoen aan NEN3140 / NEN 1010

  De NEN 3140 inspectie is een wettelijke verplichting en moet periodiek worden uitgevoerd. Een risicoanalyse bepaalt wanneer keuring nodig is. Elektrische installaties moeten minimaal één maal in de 5 jaar worden geïnspecteerd.

  MKB en de NEN3140 inspectie

  Grote bedrijven hebben deze periodieke keuring in de regel wel op orde. Bedrijven in het MKB laten een NEN3140 keuring nogal eens achterwege vanwege de kosten. Maar het niet laten uitvoeren van de NEN3140 keuring kan continuïteit van uw bedrijf én de veiligheid van medewerkers ernstig in gevaar brengen!

  Wassenaar Inspecties

  Snel, betrouwbaar en effectief

  Uw inspectiekosten tot een minimum beperkt.

  Breng uw bedrijf en mensen niet in gevaar

  Hoewel werkgevers hoofdelijk aansprakelijk zijn, laten veel MKB’ers een keuring achterwege. Dat kan de continuïteit van uw bedrijf én de veiligheid van medewerkers ernstig in gevaar brengen!

  Efficiënt te werk

  Omdat wij ons uitsluitend bezighouden met inspecties van bedrijfsmiddelen, zeer ervaren zijn en efficiënt te werk gaan met moderne apparatuur en software, beperken wij uw inspectiekosten tot een minimum.